Hoppa till sidans innehåll

Senior - ålderns vår!


Hälsogrupp Senior – ålderns vår! är en fantastisk möjlighet att träffas och ha roligt, samtidigt som man gör något gott för sig själv - och den passar alla då vi utgår från varje person och vad och hur mycket du vill göra. Det är själva finessen med hälsogruppen - att hitta det som passar sitt eget liv!

Vi är tacksamma att vi, med hjälp av Familjen Kamprads Stiftelse, har fått chansen att erbjuda detta i dessa speciella tider. Med grupper på 6 personer kommer vi att kunna följa covid-rekommendationerna.

Du som deltar ska hitta den träning, mat och hälsosam livsstil som passar just dig, få ett helhetsgrepp om hur du kan påverka ditt mående, samtidigt som du får möjlighet att umgås. Vi tittar exempelvis på sömn, mental hälsa, testar mat, testar olika sorters träning - vad fungerar för mig? Varje träff har olika tema men vi tränar varje gång - tillsammans eller enskilt - och äter lunch eller fikar tillsammans. 

Grupper håller på i 10 veckor och två gånger i veckan. I höst börjar vi onsdag den 7/10 kl 10-12 och avslutar med lunch. Sedan fortsätter vi samma tid onsdagar samt fredagar kl 13-15 och avslutar med fika. Vi har sedan nya starter i januari, april och augusti.

 På denna länk finns intresseanmälan. För frågor e-posta This is a mailto link

Solvändans Simförening har en fin, lugn miljö och både eget gym och en varmvattenbassäng på 33 grader på Futurum Sim och Sport i Växjö.

 

MER FAKTA:

"Hälsogrupp senior - ålderns vår” erbjuder 60+ en helhetslösning för sin hälsa. Att hitta sin "grej". Vi vet vad forskning säger om vikten av träning för att hålla sig sund länge, både i kropp och knopp, när man blir äldre - men hur gör man egentligen? Och är det något för mig?

Vi vet även att sömnen och aptiten minskar med åren - och också det sociala umgänget. Vi ska erbjuda kunskap kring ett hälsosamt liv på sina egna villkor, i små grupper och med välutbildad personal. Lunch och fika ingår.

Efter avslutad kurs ska deltagaren känna sin förmåga och ha kunskap för att kunna påverka sitt liv. Vi uppmuntrar fortsatt samvaro och träning hemma (eller på gym). Vi skickar även med enkla träningsredskap för att fortsätta arbetet på egen hand. Projektet ger kunskap att på egen hand kunna/våga träna - styrka, rörelse, kondition, balans ... kunskap om fallprevention ... kunskap om kost på ålderns vår ... kunskapen om livsstil för sömn, mental och fysisk hälsa.

Uppdaterad: 26 OKT 2020 14:01 Skribent: Annika
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

Massage
 

Vorrei Sund Hälsa

 Jessica Gylfe Friskvårdsterapeut

Postadress:
Solvändans Simförening
Tuneskog, Sjöudden
35246 Växjö

Besöksadress:
Ljungadahlsgatan 2E
35246 Växjö

Kontakt:
Tel: 0703304913
E-post: info@solvandanssimfo...

Se all info